תזונה - מתכונים - קינוחים

עוגיות מיולה

מצרכים:

3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
כף + כפית זרעי פשתן
1/2 כוס חלב סויה
2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה:

לטחון בבלנדר את זרעי הפשתן עד שהם הופכים לאבקה, להוסיף את חלב הסויה ולערבל עוד כ 1/2 דקה. לשים בצד.

לערבב: קמח, א. קקאו, סודה לשתיה ומלח.

בקערה נפרדת מערבבים את השמן עם הסוכר, מוסיפים את תערובת זרעי הפשתן וחלב הסויה, ואת ת. הוניל. הערה: אם משתמשים בסוכר גס (כמו סוכר חום למשל), רצוי לטחון את הסוכר לפני כן.

מוסיפים את תערובת הנוזלים אל התערובת היבשה במס´ פעמים. הבצק יהיה די קשה, וצריך לקראת הסוף לערבב עם הידיים (זה כיף!).

יוצרים כדורי בצק בידיים* ומשטחים אותם על תבנית אפיה משומנת, עדיף להניח על נייר אפיה (פרגמנט) למניעת הדבקות העוגיות לתבנית.

מניחים כדורי שוקולד-צ'יפס על העוגיות ולוחצים קלות, ניתן גם לפזר סוכריות צבעוניות קטנות, מהסוג ששמים על עוגות, וללחוץ קלות להדבקתן לעוגיות.

להכניס את המגש לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, ולהשאיר את התבנית למשך 10 דקות.

אחרי 10 דקות (חשוב! לא יותר מ 10 דקות!) מוציאים את העוגיות, ומחכים מס´ דקות עד שהעוגיות מתקשחות (כשהן יוצאות מהתנור הן עדיין לגמרי רכות: לא להיבהל, זה בסדר גמור).

* טיפ - כדאי להכין קערה קטנה עם מים לפני הכנת הכדורים הקטנים מהבצק, וכל פעם לפני הכנת עוגייה והנחתה על התבנית, להרטיב קלות את הידיים, ככה הבצק לא ידבק לידיים. במקרה ובסיום הכנת הבצק, הוא נשאר דביק יחסית, ניתן להוסיף עוד קצת קמח לקבלת מרקם פחות דביק.