תזונה - מתכונים - ממרחים

ריבת חלב

מצרכים:

3 ליטר חלב סויה (עם אלפרו יוצא מצויין)
קילו פחות כוס סוכר
1/4 כפית סודה לשתיה
2 כפות + כוס סוכר

אופן ההכנה:

מבשלים את החלב והסוכר (קילו פחות כוס) עד לכדי רתיחה.
כשהחלב רותח (אבל רותח רציני, לא כמה בועות) מורידים מהאש ומוסיפים מיד את הסודה לשתיה. מערבבים כל הזמן - החלב אמור להתקצף ולתפוח ולאט לאט לרדת.
מחזירים לאש קטנה ומוסיפים את יתרת הסוכר.
מבשלים 3-4 שעות.
שימו לב: יש לשמור היטב בזמן הבישול שהחלב לא יגלוש. לערבב כמה שיותר.
היזהרו לא לשרוף את הריבה!

הריבה מתקשה לאחר שמורידים אותה מהאש.
לכן יש להורידה כשהיא "דלילה מדי". (ניתן להוציא כפית אחת לתוך כוס מים לבדוק את המרקם שמתקבל).
*הכמות גדולה.

* טיפ: ערבוב משך 3-4 שעות עשוי להיות מעייף. מה עושים? פשוט זורקים פנימה 4-5 גולות, כן, האלה השקופות האלה עם הדברים הצבעוניים בפנים, ומהחום הן מסתובבות לבד ועושות עבודה יותר טובה משרירים תפוסים ביד ימין.